maandag 1 juni 2020

Mediterrane pannenkoeken (Middellandse zeegebied)

MEDITERRANE PANNENKOEKEN

200 gram pannenkoekenmix
2 eieren
4 - 5 deciliter melk
50 gram boter of margarine
½ courgette, in plakken
2 tomaten, in plakken
100 gram verse jonge spinazie
zout
peper
100 gram fetakaas, in blokjes
2 eetlepels fijngesneden peterselie
2 eetlepels fijngesneden oregano


Maak het pannenkoekenbeslag volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met de 2 eieren en de melk. Verhit 15 gram boter in de koekenpan en bak hierin de courgette 2 minuten. Bak de tomaten 1 minuut zachtjes mee en doe 90 gram spinazie erbij. Roerbak het geheel nog 1 minuut, breng de groenten op smaak met zout en peper en neem ¾ van de groenten uit de pan. Schep ¼ van het beslag in de pan en laat het beslag iets stollen. Verdeel 25 gram kaasblokjes over de pannenkoek, strooi er ½ eetlepel oregano over en laat hem op laag vuur helemaal stollen. Keer de pannenkoek door er een deksel op te leggen en de pan met deksel en al te keren. Laat de pannenkoek weer in de pan glijden en strooi er nog wat losse spinazie over. Bak nog 3 pannenkoeken op dezelfde manier.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : Middellandse zeegebied
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair mei 2000, Snel receptenboekje

Geen opmerkingen: