maandag 1 juni 2020

Couscoussalade (Noord-Afrika)

COUSCOUSSALADE

200 gram couscous
3 eetlepels olijfolie
1½ citroen
zout
300 gram doperwten
1 rode paprika
3 bosuitjes
½ zakje verse munt (à 15 gram)
200 gram feta
peper


Couscous in ruime kom doen en er 3 deciliter kokend water over schenken. Olie, sap van ½ citroen en zout toevoegen. Couscous 5 minuten laten wellen. Intussen in pan met weinig water en zout erwten in 5 minuten gaarkoken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen.
Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Bosui in ringetjes snijden. Feta in blokjes snijden. Muntblaadjes fijnsnijden. Tweede citroen in partjes snijden.
Erwten, bosui, deel van paprika, munt en feta door afgekoelde couscous roeren. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel citroensap. Garneren met parten citroen, reepjes paprika, feta en takjes munt.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Noord-Afrika
gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Allerhande mei 2002

Geen opmerkingen: