maandag 1 juni 2020

Rhubarb-Pie (Engeland, Verenigd Koninkrijk)

RHUBARB-PIE (RABARBERTAART MET NOTENSCHUIMLAAG)

125 gram boter
245 gram kristalsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
750 gram rabarber, schoongemaakt
3 eiwitten
100 gram hazelnoten, gemalen


De oven voorverwarmen op 175°C. 125 Gram boter, 125 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker schuimig kloppen. 3 Eieren één voor één erdoor roeren. 200 Gram bloem en 2 theelepels bakpoeder toevoegen en tot een glad deeg kneden. Het deeg uitrollen tot een cirkel van 30 centimeter doorsnede. Bodem en zijkanten van een ingevette ronde taartvorm (met een doorsnede van 26 centimeter) met het deeg bekleden. 750 Gram in stukjes gesneden rabarber over het deeg verdelen en de taart in het midden van de oven 40 minuten bakken. 3 Eiwitten stijfkloppen. 120 Gram kristalsuiker deel voor deel toevoegen tot het eiwit gaat glanzen. 100 Gram gemalen hazelnoten erdoor spatelen. Het notenschuim over de rabarber verdelen en de taart nog 20 minuten bakken.

8 personen

gebied : Engeland, Verenigd Koninkrijk
gerechtsoort : gebak

bron : Tip Culinair mei 1995

Geen opmerkingen: