maandag 1 juni 2020

Taartje van geitenkaas met rabarbercompote

TAARTJE VAN GEITENKAAS MET RABARBERCOMPOTE

500 gram dunne roze rabarberstelen, in stukjes van 1 centimeter
100 gram honing
4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 vers geitenkaasje à 125 gram, in 4 plakken
½ eetlepel notenolie


Schep de rabarber in de pan, voeg bijna alle honing toe en laat de rabarberstukjes in 12 - 15 minuten heel zachtjes gaar worden. Roer regelmatig voorzichtig om, maar zorg dat de rabarberstukjes heel blijven. Verwarm de oven voor op 225°C. Snij uit het bladerdeeg 4 rondjes ter grootte van de plakken geitenkaas. Leg de deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat, prik ze regelmatig in en bak ze in 10 minuten in het midden van de oven lichtbruin en luchtig. Dek de deegrondjes af met aluminiumfolie als ze te donker worden. Neem de bakplaat uit de oven, maar laat de oven aan. Leg op elk bladerdeegrondje een plak geitenkaas. Bedruppel de kaas met wat notenolie en honing. Bak de kaasrondjes 5 - 6 minuten zodat de kaas licht kleurt en warm wordt. Serveer de warme kaasjes met de rabarbercompote.

4 personen

voedingswaarde : 355 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair mei 2002

Geen opmerkingen: