FRUITTAART
225 gram bloem
zout
100 gram boter of margarine
35 gram fijne kristalsuiker
1 eidooier
500 gram vers fruit (bijvoorbeeld druiven, aardbeien in plakjes, nectarines, gehalveerde passievruchten, rode bessen en schijfjes limoen)
6 eetlepels abrikozenjam
In kom bloem en zout mengen. Met 2 messen boter erdoor snijden tot kruimig mengsel. Suiker toevoegen. Eidooier met 2 eetlepels koud water loskloppen en erbij doen. Snel tot soepel deeg kneden (zonodig meer water gebruiken). Afgedekt in koelkast 1 uur laten rusten. Oven voorverwarmen op 200°C. Taartvorm met doorsnede van 24 centimeter invetten met boter. Aanrecht en deegroller bestuiven met bloem. Deeg uitrollen tot ronde lap met doorsnede van 30 centimeter. Bodem en rand van vorm ermee bekleden. Overhangend deeg afsnijden. Deeg met bakpapier bekleden. Steunvulling erop leggen. In midden van oven 20 minuten bakken. Vulling en papier weghalen. Bodem in nog 10 - 15 minuten lichtbruin en knapperig bakken. uit oven 1 uur op taartrooster laten afkoelen.
Schoongemaakt fruit op taartbodem schikken. In pan abrikozenjam met 1 eetlepel water zachtjes verwarmen. Zeven, gelei opvangen. Vruchten en taartrand ermee betrijken. Fruittaart serveren met geklopte slagroom.
8 - 12 personen
voedingswaarde : 200 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 1 / 2 uur
gebied : Vlaanderen, België
gerechtsoort : nagerecht
bron : Walda Pairon, in Tip Culinair mei 1993
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten