zaterdag 30 mei 2020

Pittige Thaise salade van komkommer (Thailand)

PITTIGE THAISE SALADE VAN KOMKOMMER

1 grote komkommer
1 rode ui
1 rode peper
1 limoen
1 theelepel suiker
2 eetlepels Thaise vissaus
1 takje koriander


Komkommer wassen. Met dunschiller om-en-om 6 repen schil van komkommer snijden. Komkommer in flinterdunne plakjes schaven. Ui pellen en in dunne plakjes snijden. Plakken in ringen verdelen. Peper halveren en zaadjes verwijderen. Peper in flinterdunne reepjes snijden. In kom komkommer, ui en peper door elkaar scheppen. Limoen goed schoonboenen en van schil 1 theelepel afraspen. Limoen uitpersen. Suiker al roerend in limoensap oplossen. Vissaus, limoenrasp en komkommermengsel erdoor scheppen. Salade garneren met korianderblaadjes.

4 personen

voedingswaarde : 20 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : salade

bron : Salades (Albert Heijn eetboekenreeks) / Janny van der Lee-van der Heijden

Geen opmerkingen: