zaterdag 30 mei 2020

Komkommersalade met garnalen (Thailand)

KOMKOMMERSALADE MET GARNALEN

1 komkommer
zout
3 sjalotjes
1 kleine rode Spaanse peper
1 eetlepel limoensap
2 eetlepels vissaus (nam pla)
1 theelepel suiker
150 gram gepelde kleine garnalen
2 eetlepels gesnipperd korianderblad


Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Doe de komkommer in een vergiet en schep er 2 theelepels zout door; laat de komkommer 30 minuten uitlekken.
Pel en snipper de sjalotjes. Snijd het pepertje in dunne ringetjes (verwijder eventueel de zaadjes, die zijn het scherpst).
Vermeng de sjalot met de peper, het limoensap, de vissaus en de suiker.
Schep de uitgelekte komkommer, de garnalen en het sausje door elkaar en bestrooi de salade met de koriander.

4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : salade

bron : Barbecue, grill, gourmet en fondue / Irene van Blommestein, Annelène van Eijndhoven en José van Mil

Geen opmerkingen: