zaterdag 30 mei 2020

Yam Taeng (Thailand)

YAM TAENG (KOMKOMMERSALADE)

½ grote komkommer of 1 kleine
300 gram kleine, gekookte garnalen

DRESSING
3 sjalotjes
1 kleine rode chilipeper
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel Thaise vissaus
zout naar smaak
peper naar smaak

GARNERING
3 takjes peterselie


Schil de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Doe de komkommer en de garnalen in een saladekom. Maak dan de dressing: pel de sjalotjes en snipper ze zeer fijn, haal het steeltje van de chilipeper en snijd de peper in dunne ringetjes. Vermeng beide met limoensap, vissaus, zout en peper naar smaak. Giet de dressing over de salade en roer alles goed dooreen. Zet de salade in de koelkast en strooi vlak voor het opdienen de gehakte peterselie erop. Serveer het gerecht meteen.

4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : salade

bron : De grote keukens van Azië : Cultuur en recepten uit China, Japan, India, Indonesië en Thailand / Ciska Cress en Adriaan de Boer

Geen opmerkingen: