GEGRILDE SCHOLFILET MET WORTEL
1 bos worteltjes
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels grove mosterd
6 scholfilets
zout
(versgemalen) peper
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wortels schoonmaken en schuin in lange, dunne plakken van ½ centimeter dik snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook en worteltjes 2 minuten op matig hoog vuur roerbakken, niet laten kleuren. 2 Eetlepels water toevoegen en worteltjes in 5 minuten zachtjes gaar smoren.
Intussen mosterd mengen met rest van olijfolie. Scholfilets in lente halveren, bestrooien met zout en peper en aan beide kanten bestrijken met mosterd-olie-mengsel. Scholfilets op bakplaat leggen en in 4 minuten onder hete grill gaar roosteren, halverwege keren. Worteltjes op 4 borden scheppen en schol ernaast leggen.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten