zaterdag 30 mei 2020

Gegrilde scholfilet met wortel

GEGRILDE SCHOLFILET MET WORTEL

1 bos worteltjes
3 teentjes knoflook
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels grove mosterd
6 scholfilets
zout
(versgemalen) peper


Grill voorverwarmen op hoogste stand. Wortels schoonmaken en schuin in lange, dunne plakken van ½ centimeter dik snijden. Knoflook pellen en in dunne plakjes snijden. In wok 3 eetlepels olie verhitten. Knoflook en worteltjes 2 minuten op matig hoog vuur roerbakken, niet laten kleuren. 2 Eetlepels water toevoegen en worteltjes in 5 minuten zachtjes gaar smoren.
Intussen mosterd mengen met rest van olijfolie. Scholfilets in lente halveren, bestrooien met zout en peper en aan beide kanten bestrijken met mosterd-olie-mengsel. Scholfilets op bakplaat leggen en in 4 minuten onder hete grill gaar roosteren, halverwege keren. Worteltjes op 4 borden scheppen en schol ernaast leggen.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande mei 2002

Geen opmerkingen: