donderdag 28 mei 2020

Witlofstamppot met ananas en komijnekaas

WITLOFSTAMPPOT MET ANANAS EN KOMIJNEKAAS

1 kilogram aardappelen
500 gram witlof
1 appel
½ literblik ananasstukjes op sap
200 gram belegen komijnekaas (dikke plak)
1 theelepel gehakte tijm (vers of diepvries)
25 gram boter
1½ deciliter melk
versgemalen peper
zout
nootmuskaat


Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten gaar. Verwijder de stronkjes uit de struikjes witlof. Snijd het lof in smalle reepjes. Schil de appel, rasp deze grof of snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Giet de ananas af, snijd de kaas in blokjes. Maak van de gare aardappelen puree met de tijm, boter, warme melk, peper, zout en nootmuskaat. Schep de witlofreepjes, appel, ananasstukjes en komijnekaasblokjes door de aardappelpuree. Warm goed door.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 - 30 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Boodschappen mei 2002

Geen opmerkingen: