WITLOFSTAMPPOT MET ANANAS EN KOMIJNEKAAS
1 kilogram aardappelen
500 gram witlof
1 appel
½ literblik ananasstukjes op sap
200 gram belegen komijnekaas (dikke plak)
1 theelepel gehakte tijm (vers of diepvries)
25 gram boter
1½ deciliter melk
versgemalen peper
zout
nootmuskaat
Kook de geschilde aardappelen in 20 minuten gaar. Verwijder de stronkjes uit de struikjes witlof. Snijd het lof in smalle reepjes. Schil de appel, rasp deze grof of snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Giet de ananas af, snijd de kaas in blokjes. Maak van de gare aardappelen puree met de tijm, boter, warme melk, peper, zout en nootmuskaat. Schep de witlofreepjes, appel, ananasstukjes en komijnekaasblokjes door de aardappelpuree. Warm goed door.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 - 30 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Boodschappen mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten