donderdag 28 mei 2020

Gegratineerde kipschotel uit New Orleans (New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten)

GEGRATINEERDE KIPSCHOTEL UIT NEW ORLEANS

4 enkele (maïs)kipfilets (400 gram)
½ theelepel paprikapoeder
½ theelepel chilipoeder
mespunt knoflookpoeder
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
2 (rode) uien
125 milliliter crème fraîche
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels droge sherry
zout
1 literblik rode bonen (kidney beans)
4 plakken jonge of jong belegen kaas (100 gram)


Wrijf de kipfilets in met een mengsel van de paprikapoeder, chilipoeder en knoflookpoeder. Verhit de olie en bak hierin de kipfilets in 15 minuten rondom goudbruin en gaar. Pel de uien en snijd ze in smalle ringen. Fruit ze even in het achtergebleven braadvet. Meng de crème fraîche met mosterd, sherry en zout. Verwarm de rode bonen.
Leg de kipfilets naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de uiringen en het crème fraîchemengsel erover. Leg op iedere kipfilet een plak kaas. Schuif het gerecht even ober een hete grill totdat de kaas smelt. Serveer het gerecht met de rode bonen eromheen.

4 personen

voedingswaarde : 1000 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Boodschappen mei 2002

Geen opmerkingen: