GEBAKKEN SCHOL MET WORTELPUREE
1 bos worteltjes
zout
1½ eetlepel bloem
2 theelepels kerriepoeder
peper
6 scholfilets
50 gram boter of margarine
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel ketoembar (gemalen koriander)
4 takjes koriander
Wortels schoonmaken en in stukken snijden. In pan met weinig water en zout wortels in 10 minuten beetgaar koken. Intussen op bord bloem, kerriepoeder, zout en peper door elkaar scheppen. Scholfilets in lengte halveren en door bloemmengsel halen. 4 Borden voorverwarmen.
In grote koekenpan boter verhitten. Scholfilets (in gedeelten) in 6 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Intussen wortels afgieten en tot grove puree stampen. Gemberpoeder en gemalen koriander erdoor scheppen en op smaak brengen met zout en peper.
Wortelpuree in midden op warme borden scheppen. Scholfilets erop leggen. Koriander erboven fijn knippen. Serveren met pappadums.
4 personen
voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande mei 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten