GEMARINEERDE GEITENKAAS
350 milliliter olijfolie extra vergine
rasp van 1 citroen
2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 Spaans pepertje, in ringetjes
6 blaadjes basilicum
300 gram geitenkaas, in blokjes
Verhit de olie met de citroenrasp, knoflook, peperkorrels en Spaanse peper, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Laat niet koken. Laat afkoelen. Voeg de basilicumblaadjes toe. leg de blokjes geitenkaas in een met kokend water schoongemaakt glazen (weck)potje, giet de olie erover en laat 1 nacht marineren in de koelkast.
4 personen
bereidings- / marineertijd : 10 minuten / 1 nacht
gerechtsoort : voor- of bijgerecht
bron : Elle eten zomer 2001
zaterdag 30 mei 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten