zaterdag 30 mei 2020

Gemarineerde geitenkaas

GEMARINEERDE GEITENKAAS

350 milliliter olijfolie extra vergine
rasp van 1 citroen
2 teentjes knoflook, gepeld en gekneusd
1 theelepel zwarte peperkorrels
1 Spaans pepertje, in ringetjes
6 blaadjes basilicum
300 gram geitenkaas, in blokjes


Verhit de olie met de citroenrasp, knoflook, peperkorrels en Spaanse peper, zodat de smaken goed in kunnen trekken. Laat niet koken. Laat afkoelen. Voeg de basilicumblaadjes toe. leg de blokjes geitenkaas in een met kokend water schoongemaakt glazen (weck)potje, giet de olie erover en laat 1 nacht marineren in de koelkast.

4 personen

bereidings- / marineertijd : 10 minuten / 1 nacht

gerechtsoort : voor- of bijgerecht

bron : Elle eten zomer 2001

Geen opmerkingen: