zaterdag 30 mei 2020

Witte bonensalade met komkommer en olijven

WITTE BONENSALADE MET KOMKOMMER EN OLIJVEN

1 pot witte bonen (netto 720 gram)
1 komkommer
12 zwarte olijven zonder pit
1 bakje yoghurtdressing (100 gram)
1 pakje Italiaanse kruidenmix (diepvries)
1 teentje knoflook
zout
peper
150 gram zachte geitenkaas
2 tomaten


In vergiet bonen met koud water afspoelen en goed laten uitlekken. Komkommer wassen, in lengte halveren, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Olijven halveren. In slaschaal dressing en kruidenmix door elkaar roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor scheppen: bonen, komkommer en olijven. Op smaak brengen met zout en peper. Geitenkaas in stukjes snijden en over salade strooien. Tomaten wassen en in partjes snijden. Salade garneren met tomaat. Serveren met stokbrood.

4 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Allerhande Extra, voorjaar / zomer 1994

Geen opmerkingen: