HARTIGE TOMPOUCES GEVULD MET SCHAPEN- EN GEITENKAAS
DEEG
8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 eetlepel koffieroom
VULLING
225 gram Hollandse schapenkaas
225 gram harde geitenkaas
60 gram peterselie
1½ teentje knoflook
1½ deciliter slagroom
zout
peper
Oven voorverwarmen op 220°C. Deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot deeglap van 40 x 40 centimeter. Deeglap in 4 stroken van 40 x 10 centimeter snijden, elk in 6 gelijke stukken snijden en op bakplaat leggen. Op regelmatige afstand met vork inprikken, 6 ervan met koffieroom bestrijken voor het glanzen. Deegplakjes in midden van oven 15 minuten bakken. Laten afkoelen.
Hollandse schapenkaas, harde geitenkaas, fijngesneden peterselie en geperste knoflook pureren en er 1½ deciliter stijfgeklopte slagroom doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper.
6 Deegplakken mee bestrijken, glanzende deegplakjes niet. Per 3 op elkaar stapelen, licht aandrukken en afdekken met glanzend deegplakje.
6 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 90 / 15 minuten
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : Tip Culinair mei 1997, Kookcursus
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten