zaterdag 30 mei 2020

Hartige tompouces gevuld met schapen- en geitenkaas

HARTIGE TOMPOUCES GEVULD MET SCHAPEN- EN GEITENKAAS

DEEG
8 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
1 eetlepel koffieroom

VULLING
225 gram Hollandse schapenkaas
225 gram harde geitenkaas
60 gram peterselie
1½ teentje knoflook
1½ deciliter slagroom
zout
peper


Oven voorverwarmen op 220°C. Deegplakjes op elkaar leggen en uitrollen tot deeglap van 40 x 40 centimeter. Deeglap in 4 stroken van 40 x 10 centimeter snijden, elk in 6 gelijke stukken snijden en op bakplaat leggen. Op regelmatige afstand met vork inprikken, 6 ervan met koffieroom bestrijken voor het glanzen. Deegplakjes in midden van oven 15 minuten bakken. Laten afkoelen.
Hollandse schapenkaas, harde geitenkaas, fijngesneden peterselie en geperste knoflook pureren en er 1½ deciliter stijfgeklopte slagroom doorroeren. Op smaak brengen met zout en peper.
6 Deegplakken mee bestrijken, glanzende deegplakjes niet. Per 3 op elkaar stapelen, licht aandrukken en afdekken met glanzend deegplakje.

6 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 90 / 15 minuten

gerechtsoort : voor- of lunchgerecht

bron : Tip Culinair mei 1997, Kookcursus

Geen opmerkingen: