zaterdag 30 mei 2020

Gemarineerde kalkoenschnitzels (Europa)

GEMARINEERDE KALKOENSCHNITZELS

1 kleine ui
1 citroen
6 eetlepels olijfolie
2 theelepels rozemarijnnaaldjes
zout
peper
2 teentjes knoflook
4 kalkoenschnitzels
2 rijpe vleestomaten
1 takje verse tijm
4 eetlepels mayonaise
2 theelepels anijslikeur


Ui pellen en snipperen. Citroen uitpersen. In wijde schaal ui, citroensap, olie, rozemarijn, 1 theelepel zout en peper door elkaar roeren. 1 Teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. Schnitzels erin leggen. Afgedekt in koelkast 8 uur laten marineren, af en toe keren. In pan ruim water aan de kook brengen. Tomaten inkruisen, enkele seconden onderdompelen in het kokend water, afspoelen onder koud stromend water en ontvellen. Tomaten halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine blokjes snijden. Tijm van takje rissen en naaldjes fijnhakken. In schaaltje tomaatblokjes, mayonaise, tijm en likeur door elkaar roeren. Andere teentje knoflook pellen en erboven uitpersen. sausje pittig op smaak brengen met zout en peper.
Kalkoen uit marinade nemen en met keukenpapier droogdeppen. Op hete barbecue kalkoen in 10 minuten lichtbruin en gaar roosteren, af en toe keren en bestrijken met marinade. Schnitzels op vier borden leggen. Sausje apart erbij geven.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 15 minuten / 8 uur / 15 minuten

gebied : Europa
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande Extra, voorjaar / zomer 1994

Geen opmerkingen: