GEMARINEERDE PORTOBELLO’S MET SESAMNOEDELS
4 portobello paddenstoelen
2 eetlepels groene currypasta
2 rode uien, in parten
2 rode paprika’s, in repen
4 wortels, in de lengte gehalveerd
3 eetlepels (rijst)olie
2 theelepels rijstazijn
2 tenen knoflook, geperst
2 theelepels sambal
1 pak zilvervlies rijstnoedels
1 theelepel sesamolie
1 struikje boksoi (of ½ paksoi) in dunne reepjes
1 bosje koriander, grof gesneden
Wrijf de paddenstoelen in met de currypasta. Laat ze 1 uur afgedekt marineren. Verhit de oven voor op 180°C. Doe de ui, paprika en wortel in een kom en schep om met de olie, azijn, knoflook en 1 theelepel sambal. Leg de portobello’s met de steelkant naar boven op een bakplaat, leg de andere groenten ernaast en bestrooi met zout. Bak alles in 45 minuten gaar. Maak de noedels klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken. Neem de groenten uit de oven en schep de boksoi en de helft van de koriander erdoor. Verhit de laatste eetlepel olie in een wok en roerbak het groentemengsel samen met de noedels en de sesamolie 3 - 5 minuten op hoog vuur. Verdeel over de borden en leg op elk bord een portobello. Bestrooi met wat koriander en serveer met extra sambal.
4 personen
bereidings- / marineer- / oventijd : 35 / 60 / 45 minuten
gebied : Thailand
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Delicious. mei 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten