zondag 13 december 2009

Tilapiapaté met gerookte forel (Zuid-Afrika)

TILAPIAPATÉ MET GEROOKTE FOREL

ca. 200 g tilapiafilet (vis)
1 pakje gerookte forelfilet (125 g, Foppen)
1 ei (M)
1 eetlepel geraspte mierikswortel (potje, Kühne)
3 blaadjes munt
1 bekertje crème fraîche (125 ml)
zout
cayennepeper
½ komkommer
2 eetlepels citroensap
½ eetlepel boter of margarine om in te vetten

4 ramequins à ca. 1½ dl invetten. Tilapiafilet in stukken snijden. Forelfilet in reepjes snijden. Tilapiafilet met ei, mierikswortel, helft van forelfilet en helft van muntblaadjes in keukenmachine zeer fijn pureren. Crème fraîche erdoor mengen. Reepjes forelfilet erdoor scheppen. Mengsel op smaak brengen met zout en cayennepeper. Vispuree in vormpjes scheppen en gladstrijken.
In hapjespan ca. ½ liter water aan de kook brengen. Vormpjes in kokend water zetten. Vispaté afgedekt op heel laag vuur in ca. 20 minuten gaar laten worden. Vormpjes uit water nemen, paté in vormpjes laten afkoelen.
Komkommer schillen en in dunne plakken schaven. Citroensap erover sprenkelen. Rest van muntblaadjes erboven in stukjes knippen. Vormpjes op bordjes zetten, samen keren en tilapiapaté uit vormpjes laten glijden. Komkommer ernaast scheppen.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Allerhande december 2001

Geen opmerkingen: