zondag 13 december 2009

Pasteitje met ei-kerrieragout

PASTEITJE MET EI-KERRIERAGOÛT

2 eieren
1 kleine ui
1 eetlepel boter of margarine
1½ theelepel kerriepoeder
1 zakje witte saus + melk volgens gebruiksaanwijzing
1 eetlepel maïzena
4 grote pasteibakjes
4 eetlepels geraspte kaas
tabasco
zout
peper
1 takje peterselie

Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Afkoelen. In stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnipperen. In pan boter verhitten. Ui met kerriepoeder in 3 minuten glazig fruiten.
Oven voorverwarmen op 250°C. In steelpan witte saus maken volgens gebruiksaanwijzing. In kommetje maïzena met 2 eetlepels water tot glad papje roeren. Al roerende aan witte saus toevoegen. Blijven roeren tot dik gebonden saus. Op rooster in midden van oven pasteibakjes in 5 minuten door en door heet laten worden. Aan witte saus toevoegen: stukjes ei, uimengsel, kaas en enkele druppels tabasco. Op smaak brengen met zout en peper. Al roerende nog 1 minuut verwarmen. Op 4 bordjes pasteibakjes zetten. Ei-kaasragoût erin en rondom schenken. Peterselie erboven fijnknippen.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip december 1982

Geen opmerkingen: