PADDESTOELENTOMPOES MET CURRY EN SESAM
4 lapjes bladerdeeg (diepvries)
2 eetl. sesamzaad
3 eetl. zonnebloemolie
2 eidooiers
1 eetl. currypasta
400 g bospaddestoelen (kastanje-champignons, oesterzwammen, shii-takes)
2 kleine preien
1 rode peper
mespuntje zout
3 eetl. sojasaus (ketjap)
Laat de palkjes bladerdeeg ontdooien. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de bakplaat licht in met ½ eetl. olie. Klop de eidooiers los met de currypasta. Verwijder de stelen van de shii-takes, deze worden niet gebruikt. Borstel de paddestoelen schoon. Snijd de prei in smalle ringetjes. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes.
Leg de bladerdeegplakjes op de bakplaat, bestrijk ze met het ei-currymengsel en bak ze in ca. 12 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven. Verdeel de paddestoelen in plakjes. Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de rode peper en prei 2 minuten. Voeg de paddestoelen, zout en sojasaus toe en bak nog 3 minuten. halveer de bladerdeegplakjes voorzichtig overlangs. Verdeel de vulling over de onderste helft, strooi er sesamzaad over en leg de bovenkant van het bladerdeeg erop.
4 personen
voedingswaarde : 575 kcal p.p.
bereidingstijd : circa 30 minuten
gebied : Azië
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen december 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten