GEVULDE SPITSKOOLROLLETJES
1 l kruidenbouillon (van tablet)
8 grote spitskoolbladeren
200 g wortel, in reepjes van ± 10 cm
200 g dunne sperziebonen
200 g knolselderij, in reepjes van ± 10 cm
30 g boter of margarine
1 kleine ui, gesnipperd
1 dl slagroom
125 g kruidenroomkaas
2 eidooiers
zout
peper
4 el fijngesneden peterselie
4 el fijngesneden bieslook
Kruidenbouillon aan de kook brengen en hierin koolbladeren, wortel, sperziebonen en knolselderij ± 5 min. koken. Groenten uit pan scheppen, onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Bouillon warm houden. Eventuele dikke nerven uit kool snijden. Saus: in 15 g boter ui ± 5 min. bakken. Room erdoor roeren en op laag vuur roomkaas toevoegen en laten smelten. Saus op smaak brengen met zout en peper, peterselie en bieslook erdoor roeren. Saus iets laten afkoelen en eidooiers erdoor kloppen. Wortel, sperziebonen en knolselderij vermengen en midden op koolbladeren leggen. Saus over groenten lepelen. Zijkanten van bladeren naar binnen vouwen en bladeren oprollen. Rolletjes dicht tegen elkaar in ingevette ovenschaal leggen.
Oven voorverwarmen op 200 ºC. 2 dl warme kruidenbouillon over rolletjes schenken en schaal afdekken met ingevet aluminiumfolie. Koolrolletjes in midden van oven in ± 25 min. laten garen.
4 personen
voedingswaarde : 385 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip Culinair kerst 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten