zondag 13 december 2009

Kabeljauw met tomaten-paprikasaus

KABELJAUW MET TOMATEN-PAPRIKASAUS

4 kabeljauwfilets a 150 g
4 el olijfolie
100 ml gevogeltefond
100 g pimientos (geroosterde paprika)
100 g bosuitjes, in stukjes
3 tomaten, zonder zaadjes, in blokjes
150 g witte bonen, gaar

Smeer de vis in met de olijfolie.
Breng de fond tegen de kook aan en leg de vis er samen met de groenten en de bonen in. Dek af en laat op laag vuur in 12 minuten rustig garen.
Leg de vis in diepe borden met de groenten en bonen. Serveer met de zelfgetrokken saus.
Tip: Voeg, om het nog iets completer te maken, in blokjes gesneden paddestoelen toe aan de fond.

4 personen

voedingswaarde : 280 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002

Geen opmerkingen: