zondag 13 december 2009

Pittige groenteschotel

PITTIGE GROENTESCHOTEL

3 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
100 g oesterzwammen, in stukken
1 aubergine, in blokjes
4 cm gemberwortel, geschild, fijngehakt
2 rode pepers, in dunne reepjes
1 grote aardappel, geschild, in blokjes
1 kleine koolrabi, in blokjes
100 g taugé
150 g speriebonen
peper
zout
3 el hete satesaus
50 g ongezouten pinda’s, grof gehakt

Verhit de olie in een pan en bak daarin de ui, oesterzwammen en de aubergineblokjes gedurende 3 minuten. Bak dan de gember en peperreepjes 1 a 2 minuten mee. Voeg vervolgens de aardappel, koolrabi, taugé en sperziebonen toe. Roerbak deze ongeveer 5 minuten mee. Doe er wat peper en zout bij en leg het deksel half op de pan. Laat het groentemengsel ongeveer 6 minuten stoven. Doe de satesaus erbij en roer hem los (eventueel nog 2 - 3 eetlepels heet water erbij doen). Laat nog 2 minuten sudderen. Rooster in die tijd de pinda’s met wat zout in een aparte, droge pan met ntiaanbaklaag. Strooi ze over de groenten.

4 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002

Geen opmerkingen: