ITALIAANSE MAALTIJDSOEP
6 el olijfolie
8 worteltjes, in stukjes
2 preien, in ringetjes
1 klein blik linzen (200 g), afgespoeld en uitgelekt
1 klein blik witte bonen (200 g), afgespoeld en uitgelekt
2 grote blikjes tomatenpuree (a 140 g)
2 ltr groentebouillon
100 g gekookte volkorenmacaroni
100 g doperwtjes (diepvries)
peper
zout
Verhit de olie in een grote pan en bak de wortel- en preistukjes al roerend gedurende 3 minuten op een matig hoog vuur. Schep de linzen en witte bonen erdoor. Roer de tomatenpuree door de groenten, giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens 5 minuten koken met het deksel schuin op de pan. Voeg dan de macaroni en de doperwtjes toe en kook de soep nog ongeveer 10 minuten. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
Serveertip: Geef er donkerbruin boerenbrood bij met knoflookolie of tapenade.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten
land : Italië
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten