STRUISVOGELBRAAI MET ABRIKOZENSAUS
4 struisvogelbiefstukjes (à ca. 100 g)
2 theelepels gemalen piment (flacon, AH)
chilipeper uit de molen (Drogheria Alimentari)
1 ui
2 eetlepels olie
1 teen knoflook
½ eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels azijn
6 eetlepels abrikozenjam
zout
peper
2 eetlepels koude boter of margarine
Vlees bestrooien met piment en chilipeper. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel olie verhitten en ui al omscheppend in ca. 5 minuten zacht fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Kerriepoeder en azijn erdoor roeren, 1 dl water erbij schenken en op laag vuur ca. 5 minuten laten koken. Saus met staafmixer pureren.
Grillpan gloeiend heet laten worden. Vlees met rest van olie bestrijken en in grillpan in ca. 8 minuten bruin roosteren, halverwege keren. Intussen saus opnieuw verwarmen. Jam door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout en peper. Boter in kleine blokjes snijden en van vuur af door saus kloppen.
Struisvogelsteaks bestrooien met zout en op vier borden leggen. Iets saus erop scheppen, rest apart erbij serveren. Serveren met maïssalade engebakken aardappels met boontjes.
4 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande december 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten