zondag 13 december 2009

Gehaktschijf met gember en uiringen

GEHAKTSCHIJF MET GEMBER EN UIRINGEN

3 uien (250 gram)
400 gram gehakt
1 eetlepel kappertjes
2 theelepels gemberpoeder
zout
peper
3 eetlepels margarine
2 eetlepels bakgember (potje)

Uien pellen, ½ ui snipperen. Rest in ringen snijden. In kom doen: gesnipperde ui, gehakt, kappertjes, gemberpoeder, zout en peper. Goed door elkaar kneden. Hiervan 4 schijven vormen. Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
In koekenpan margarine verhitten. Gehaktschijven 5 minuten aan elke kant bruinbakken. Uiringen en bakgember toevoegen en 5 minuten meebakken. Gehaktschijven op schaal leggen. Uimengsel erover scheppen.
Groentetip: savooiekool.

4 personen

voedingswaarde : 455 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip december 1982

Geen opmerkingen: