zondag 13 december 2009

Karbonade met gebakken groenten

KARBONADE MET GEBAKKEN GROENTEN

1 ui
½ groene paprika
½ rode paprika
½ bakje champignons
½ eetlepel citroensap
50 gram ontbijtspek
4 ribkarbonades
zout
1 theelepel cayennepeper
5 eetlepels boter of margarine

Ui pellen en in stukjes snijden. Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren. Champignons wassen en in plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Spek in reepjes knippen of snijden. Karbonades inwrijven met zout en ½ theelepel cayennepeper.
Schaal voorverwarmen. In grote koekenpan 4 eetlepels boter verhitten. Karbonades 10 minuten aan elke kant bruin en gaar bakken. Intussen in braadpan 1 eetlepel boter verhitten. Spek 5 minuten zachtjes uitbakken. Toevoegen: ui, paprika, champignon en ½ theelepel cayennepeper. 7 minuten meebakken. Op smaak brengen met zout. Karbonades op warme schaal leggen. Groentemengsel erover verdelen.
Lekker met andijvie.

4 personen

voedingswaarde : 480 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip december 1982

Geen opmerkingen: