vrijdag 11 december 2009

Courgette-koriandersoep

COURGETTE-KORIANDERSOEP

2 ongeschilde courgettes, in plakken
2 winterwortels, in plakken
1 rode ui, fijngesneden
1 eetlepel kruidenboter
1 liter kippenbouillon (van pot of tablet)
2 rode pepertjes, zaadjes verwijderd, in ringetjes
4 eetlepels fijngesneden koriander
2 eetlepels crème fraîche
zout
versgemalen peper
1 zakje tortillachips naturel

Courgette en wortel in weinig water met zout in 15 minuten op laag vuur laten koken. In soeppan kruidenboter verhitten en ui hierin 3 minuten zachtjes bakken. Bouillon verwarmen. Gare groenten pureren in foodprocessor of met staafmixer. Puree aan ui toevoegen en warme bouillon er al roerend door kloppen. Peperringetjes en 3 eetlepels koriander door soep roeren. Crème fraîche met 1 eetlepel hete soep losroeren en dit mengsel straalsgewijs bij soep kloppen. Met 1 eetlepel koriander bestrooien. Tortillachips er apart bij geven.

4 personen

voedingswaarde : 325 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Tip Culinair kerst 1996, Oud & Nieuw buffetten-special

Geen opmerkingen: