BLEEKSELDERIJRONDJES MET KAAS-KWARK
1 struik bleekselderij (6 stengels)
1 pakje Mon Chou
½ bakje volle kwark (90 gram)
½ theelepel selderijzout
peper
¼ zakje klopvast
Van bleekselderij 5 centimeter stronk verwijderen. Op plank met scherp mes 6 stengels vlak onder vertakking in 10 centimeter lange stukken snijden. In kom Mon Chou met vork fijnprakken. Toevoegen: kwark, selderijzout, peper en klopvast. Met handmixer erdoor kloppen. Kwarkmengsel in spuitzak scheppen. In holte van elke selderijstengel kwarkmengsel spuiten. 2 stengels met vulling tegen elkaar aanleggen. Extra kwarkstreep erover spuiten. Bedekken met 1 stengel met vulling naar beneden. Hetzelfde nog een keer herhalen met de andere 3 stengels. Bleekselderijstukken elk in 8 dikke plakken snijden, mes steeds in kommetje met heet water dopen. Op platte schaal rangschikken.
16 stuks
voedingswaarde : 35 kcal per stuk
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip december 1982
vrijdag 11 december 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten