vrijdag 11 december 2009

Salade met appel, walnoot en bleekselderij

SALADE MET APPEL, WALNOOT EN BLEEKSELDERIJ

4 appels, in partjes
4 el walnoten
150 g bleekselderij, in reepjes
1 citroen, het sap en de geraspte schil
2 el rietsuiker
100 g rode sla
150 g kropsla
2 el notenolie
2 el olijfolie
peper
zout

Meng de appelpartjes met de geraspte citroenschil en de helft van het citroensap.
Bak de walnoten met 2 el suiker krokant.
Maak de sla aan met de notenolie, olijfolie, het resterende citroensap, peper en zout.
Serveer samen met de walnoten, appel en bleekselderij.

4 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002

Geen opmerkingen: