vrijdag 11 december 2009

Warme hamrolletjes met bleekselderij en hazelnoten

WARME HAMROLLETJES MET BLEEKSELDERIJ EN HAZELNOTEN

½ zakje blanke hazelnoten (à 65 gram, Baukje)
2 stengels bleekselderij
4 iets dikker gesneden plakjes achterham (80 gram)
6 sprietjes bieslook (zakje à 25 gram)
rode en zwarte pepermelange (McCormick)
1 eetlepel hazelnootolie (Royal Mail)

Hazelnoten grof hakken. In droge koekenpan hazelnoten in 3 minuten lichtbruin roosteren. Intussen bleekselderij schoonmaken, wassen en elk in 4 stukken snijden. Stukken in lengte in smalle reepjes snijden. Bleekselderij in weinig water in 4 minuten beetgaar koken. In vergiet laten uitlekken en iets laten afkoelen. Grill voorverwarmen op hoogste stand. Op aanrecht plakjes ham uitspreiden. Plakjes in lengte dubbelvouwen en op elk plakje ¼ deel van bleekselderij leggen. Plakjes oprollen en op bakplaat leggen. Hamrolletjes 10 minuten onder hete grill in 3 minuten lichtbruin roosteren. Intussen boven kommetje bieslook fijnknippen. Hamrolletjes naast elkaar op twee platte borden leggen. Bestrooien met pepermelange. Olie op en naast de hamrolletjes sprenkelen. Garneren met hazelnoten en bieslook.

2 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : warm tussengerecht

bron : Allerhande december 1996

1 opmerking:

Astrid zei

Mmmmm, klinkt heerlijk. Wat betreft de bleekselderij, schil je die ook eerst af? Ik vind namelijk dat ze soms zo draderig zijn