vrijdag 11 december 2009

Romige zuurkool met courgette

ROMIGE ZUURKOOL MET COURGETTE

1 pakje zuurkool naturel (500 gram)
2 theelepels kruidenbouillonpoeder
1 deciliter droge witte wijn
1 courgette
1 bekertje crème fraîche (125 milliliter, AH)
1 ½ theelepel geraspte mierikswortel (potje, Kühne)
peper

In vergiet zuurkool laten uitlekken en fijnsnijden. Zuurkool met 2 deciliter water, bouillonpoeder en wijn afgedenkt 10 à 15 minuten zachtjes koken. Courgette wassen, schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Plakjes in dunne reepjes snijden.
Courgettereepjes op zuurkool leggen en afgedekt in 10 à 12 minuten beetgaar koken. Courgette en crème fraîche door zuurkool roeren en op smaak brengen met mierikswortel en peper.

4 personen

voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande december 1996

Geen opmerkingen: