DRUMSTICKS IN TOMATEN-PINDASAUS
8 kuikendrumsticks
zout
peper
2 theelepels gemberpoeder
4 eetlepels boter of margarine
1 blik gepelde tomaten (½ liter)
4 eetlepels pindakaas
2 eetlepels bakgember
1 eetlepel ketjap manis
1 theelepel suiker
2 eetlepels gezouten pinda’s
Alle ingrediënten klaarzetten. Drumsticks inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. In koekenpan boet verhitten. Drumsticks in 8 minuten rondom bakken. Aan drumsticks toevoegen: tomaten met vocht, pindakaas, gember, ketjap en suiker. Met deksel op pan in 9 minuten gaar smoren. Drumsticks overdoen in schaal. Saus op smaak brengen met zout, peper en ketjap. Over drumsticks verdelen. Pinda’s erover strooien.
Groentetip: witlof.
4 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip december 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten