RICOTTA-OMELET MET PAPRIKA-TOMAATSALADE
Een romige omelet met veel kruiden en ’n makkelijke snelle salade. Altijd lekker!
2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
4 eieren (M)
125 g ricotta, losgeroerd
3 el fijngesneden gemengde slakruiden (kervel, bieslook, dragon en peterselie)
zout
peper uit de molen
½ kropje radicchio
20 g rucola
2 rode paprika’s, in dunne repen
2 el balsamicodressing (koelvak)
3 sneetjes grof bruinbrood
Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ui en knoflook in ± 2 min. glazig. Klop de eieren schuimig en meng er de ricotta en kruiden door en breng op smaak met zout en peper. Meng het uimengsel met het eimengsel. Verhit 2 tl olie in de koekenpan en bak van de helft van het eimengsel een schuimige, goudgele omelet. Keer de bovenkant als deze net stolt en bak ook de onderkant. Vouw de omelet dubbel en houdt hem warm. Bak zo ook de tweede omelet. meng de radicchio, rucola en paprika’s met de dressing. Rooster de sneetjes brood en snij ze in driehoekjes. leg de omeletten op de borden, schep de sla erop en serveer met de brooddriehoekjes.
2 personen
voedingswaarde : 555 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 min.
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Tip Culinair december 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten