zondag 13 december 2009

Karbonade met pittige kruiden

KARBONADE MET PITTIGE KRUIDEN

3 takjes peterselie
4 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel basilicum
1 theelepel rozemarijnnaaldjes
zout
versgemalen peper
1 teentje knoflook
4 ribkarbonades
4 eetlepels boter of margarine

In kopje peterselie fijnknippen. Toevoegen: tomatenketchup, basilicum, rozemarijnnaaldjes, zout en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. Karbonades aan beide kanten dik bestrijken met tomatensausje.
Schaal voorverwarmen. In grote koekenpan boter verhitten. Karbonades 10 minuten aan elke kant bruin en gaar bakken. Karbonades op warme schaal leggen. Door bakvet rest van sausje en 1 deciliter water roeren. Overdoen in juskom.
Lekker met winterwortel.

4 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip december 1982

Geen opmerkingen: