zondag 13 december 2009

Kipfilet met hazelnoot en lijnzaad

KIPFILET MET HAZELNOOT EN LIJNZAAD

4 bio-kipfilets, a ca. 150 g
100 g hazelnoten, gahakt
2 el lijnzaad
2 el olijfolie
peper
zout
1 krop andijvie, gewassen, in parten
1 el citroensap

Smeer de kipfilets in met 1 el olijfolie en wat peper en zout.
Bestrooi ze met de hazelnoten en lijnzaadjes en zet ze 20 minuten in een oven van 150 ºC.
Verhit een grillpan en smeer hem in met de resterende olijfolie. Rooster hierin op hoog vuur de andijvieparten in 2 minuten bruin, maar niet geheel gaar.
Breng de andijvieparten op smaak met citroensap, peper en zout en serveer ze samen met de kipfilets.
Serveertip: Geef er zwarte bonen bij.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002

Geen opmerkingen: