ROODBAARS MET PAPRIKA-TAPENADE
4 roodbaarsfilets a 150 g
100 g pimientos (paprika uit blik)
4 ansjovisfilets, grof gehakt
12 zwarte olijven, ontpit, grof gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
1 el kappertjes
100 ml visfond
3 el olijfolie
versgemalen peper
1 el boter
500 g spinazie, geplukt
1 sjalotje, gesnipperd
Meng de pimientos met de ansjovis, olijven, knoflook, kappertjes, visfond, 2 el olijfolie en wat versgemalen peper.
Bak de visfilets op de huidkant in circa 8 minuten bruin en gaar in de boter.
Verhit 1 el olijfolie en zet hierin de spinazie samen met het sjalotje kort aan (30 sec.).
Verdeel de spinazie over 4 borden.
Leg de filets op de spinazie en geef er de tapenade bij.
Serveertip: Geef er rijst bij.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 10 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Lekker Gezond december 2001 / januari 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten