zondag 17 januari 2021

Tamarinde-Kokosmelkcurry uit Kuching (Kuching, Maleisië)

TAMARINDE-KOKSMELKCURRY UIT KUCHING

1 rode ui of 6 sjalotten, grofgehakt
3 tenen knoflook
4 rode chilipepers
2 theelepels tamarinde
1 eetlepel donkere sojasaus
krap ½ theelepel gemalen kurkuma
4 eetlepels zonnebloemolie
6 kleine aubergines, in vieren gesneden
zout
½ kleine witte kool, fijngesneden
1 grote rode paprika, in dunne ringen
300 gram paksoi, in stukken gesneden
400 milliliter kokosmelk
200 gram taugé

GARNERING
2 sjalotten, in dunne ringen
grote handvol korianderblad, fijngehakt
2 rode chilipepers, in dunne ringetjes


Meng de ui, knoflook, chilipepers, tamarinde, sojasaus en kurkuma in een keukenmachine, zodat ze een pasta vormen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de aubergines toe. Strooi er wat zout over om te voorkomen dat ze alle olie opzuigen.
Voeg de specerijenpasta toe en schep de aubergines erdoor. Voeg de fijngesneden kool en de paprikaringen toe en schep alles goed om. Schenk er een beetje water bij zodat een saus ontstaat. Laat de groenten sudderen tot ze bijna beetgaar zijn.
Voeg de paksoi, kokosmelk en taugé toe. Laat alles nog 3 minuten doorwarmen, maar niet meer koken. Breng het gerecht zo nodig op smaak met zout.
Schep de curry in een schaal en garneer hem met veel sjalotten in ringen, korianderblad en fijngesneden chilipeper.

4 - 6 personen

gebied : Kuching, Maleisië
gerechtsoort : veganistisch gerecht

bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott

Geen opmerkingen: