zondag 17 januari 2021

Beqoula (Marokko)

BEQOULA (SPINAZIESALADE)

1 kilogram spinazie
2 bosjes peterselie
1 bosje koriander
¼ stengel bleekselderij
4 teentjes knoflook
1 eetlepel mild paprikapoeder
½ theelepel cayennepeper
¼ theelepel komijn
3 eetlepels olie
½ ingemaakte citroen
sap van ½ citroen
zout
olijven om te garneren


Spinazie, peterselie en koriander zeer fijn snijden. Bleekselderij in kleine stukjes snijden. Groenten en kruiden grondig wassen, uit laten lekken, met aanhangend water in een pan doen en op een matig vuur laten slinken.
De knoflook in kleine stukjes snijden en samen met paprikapoeder, cayennepeper, komijn en olie bij het groentemengsel doen. Met het deksel op de pan nog 15 minuten zachtjes laten smoren. De ingemaakte citroen in kleine stukjes snijden, samen met het citroensap toevoegen en nog 5 minuten mee laten stoven.
De salade warm of koud serveren. Garneren met olijven.

Voor 6 personen.

land : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De Marokkaanse keuken : 200 smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

Geen opmerkingen: