KNAPPERIGE ZOETZURE SALADE
1/3 Chinese kool, fijngesneden
bosje waterkers
grote handvol wilde spinazie, fijngesneden, of jonge spinazie
200 gram taugé
85 gram peultjes, in lange reepjes
85 gram ontvliesde pinda’s, geroosterd in een koekenpan, geplet
kleine handvol verse munt
kleine handvol (oosterse) basilicum
DRESSING
2 eetlepels olie
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
2 eetlepels limoensap
2 eetlepels lichte sojasaus
1 dessertlepel bruine basterdsuiker of honing
2 rode chilipepers, fijngesneden
Meng de Chinese kool, waterkers, spinazie, taugé en peultjes in een kom.
Maak de dressing: Verhit de olie in een zware koekenpan en bak hierin de knoflook tot deze bruin en knapperig is. Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap, de sojasaus, suiker of honing en chilipepers toe. Schep alles goed door elkaar. Laat de dressing iets afkoelen en schenk hem uit over de salade.
Strooi er tenslotte de bosuitjes, pinda’s en kruiden over.
4 - 6 personen
gebied : Vientiane, Laos
gerechtsoort : salade
bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten