zondag 17 januari 2021

Borak met spinazie (Jordanië)

BORAK MET SPINAZIE

Bij deze variant wordt het bladerdeeg met spinazie gevuld.

4 plakjes bladerdeeg
250 gram spinazie, gewassen en uitgelekt
peper
zout
1 theelepel sumak
1 fijngesneden ui
olijfolie


Fruit de ui in de olijfolie. Was de spinazie en haal er de lelijke stukken uit. Bak de spinazie daarna heel even aan, samen met de ui. Laat de groente uitlekken. Prak peper, zout, spinazie en ui door elkaar. Vul de helft van het bladerdeegoppervlak met dit mengsel. Vouw envelopjes van het bladerdeeg en druk de randjes met een vork aan. Leg de envelopjes in de oven (zie aangegeven tijd op de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg) en bak ze tot het deeg gaar is.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

land : Jordanië
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Eten bij de buren : 14 buitenlandse keukens in Nederland / interviews Dido Michielsen - recepten Saskya Budding e.a.

Geen opmerkingen: