zondag 17 januari 2021

Spinazie met sinaasappelsap en walnoten (Iran)

SPINAZIE MET SINAASAPPELSAP EN WALNOTEN

Walnoten worden in de Perzische keuken veel gebruikt, als garnering of in stoofschotels. Groentebijgerechten bestaan vaak uit tafelzuren - augurken, aubergine of knoflook in azijn - kant-en-klaar te koop bij Turkse of Perzische winkels.

1 bosje lente-ui, in schuine stukjes
1½ eetlepels olijfolie
500 gram wilde spinazie, gewassen, zonder steeltjes
250 milliliter sinaasappelsap
4 eetlepels walnoten, geroosterd, grof gehakt
zout
peper


Fruit de lente-ui in de olie. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Blijf omscheppen. Giet het kookvocht af als de spinazie gaar is. Voeg het sinaasappelsap toe en laat 5 minuten met de spinazie meekoken. Schep op een schaal, bestrooi met de walnoten en breng op smaak. Serveer lauw of koud.

4 personen

bereidingstijd : 20 minuten

land : Iran
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Elle eten winter 2002

Geen opmerkingen: