SPINAZIE MET SINAASAPPELSAP EN WALNOTEN
Walnoten worden in de Perzische keuken veel gebruikt, als garnering of in stoofschotels. Groentebijgerechten bestaan vaak uit tafelzuren - augurken, aubergine of knoflook in azijn - kant-en-klaar te koop bij Turkse of Perzische winkels.
1 bosje lente-ui, in schuine stukjes
1½ eetlepels olijfolie
500 gram wilde spinazie, gewassen, zonder steeltjes
250 milliliter sinaasappelsap
4 eetlepels walnoten, geroosterd, grof gehakt
zout
peper
Fruit de lente-ui in de olie. Voeg de spinazie toe en laat op hoog vuur slinken. Blijf omscheppen. Giet het kookvocht af als de spinazie gaar is. Voeg het sinaasappelsap toe en laat 5 minuten met de spinazie meekoken. Schep op een schaal, bestrooi met de walnoten en breng op smaak. Serveer lauw of koud.
4 personen
bereidingstijd : 20 minuten
land : Iran
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Elle eten winter 2002
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten