PIKANTE GEBAKKEN GROENTEN MET KNOFLOOK
4 eetlepels zonnebloemolie
8 sjalotten of 2 rode uien, in dunne ringen
4 tenen knoflook, in plakjes
4 rode chilipepers, in dunne ringetjes
4 kleine courgettes, in dikke staafjes
150 gram okra, overlangs doorgesneden
200 gram sugar snap peultjes
1 kleine Chinese kool, in reepjes van 2½ centimeter
250 gram spinazie, kleingesneden
2 eetlepels zwarte-bonenpasta (of 1 eetlepel gezouten zwarte sojabonen, fijngehakt en gemengd met 1 eetlepel water)
2 eetlepels bruine basterdsuiker of honing
2 eetlepels donkere sojasaus
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de uien, knoflook en chilipepers.
Voeg de courgettes, okra, peultjes en Chinese kool toe. Blijf roerbakken tot de groenten zachter worden. Voeg de spinazie toe en roerbak tot de blaadjes slinken. Voeg de zwarte-bonenpasta of fijngehakte zwarte sojabonen toe. Voeg de suiker of honing en de sojasaus toe. Schep alles goed om.
Voeg tenslotte 5 eetlepels water toe. Schep alles nogmaals goed om en roerbak de groenten verder tot ze beetgaar zijn.
Serveer direct.
4 - 6 personen
gebied : Singapore
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : World Food Café : Vegetarische recepten uit de hele wereld / Chris & Carolyn Caldicott
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten