zondag 17 januari 2021

Spinazie Bhaji (India)

SPINAZIE BHAJI

1 kilogram spinazie
2 teentjes fijngesneden knoflook
2 eetlepels gehakte ui
½ theelepel komijnzaadjes
3 eetlepels olie
zout naar smaak
iets cayennepeper
1 eetlepel citroensap


Maak de spinazie schoon. Was de groente heel goed, zodat er geen zand meer tussen zit. Laat het goed uitlekken en snijd het fijn.
Verhit de olie in een koekenpan op een matig vuur en doe dan de knoflook, ui en komijn erin. Als de ui bruin is de droge spinazie eraan toevoegen en een paar minuten goed omroeren. Dan het zout en de cayennepeper erbij en de spinazie gedurende 10 minuten op een hoog vuur, onder voortdurend omscheppen, bakken. De spinazie slinkt nu snel. Doe er het citroensap bij en haal van het vuur. Serveer direct.

3 - 4 personen

land : India
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Leven december 1997

Geen opmerkingen: