TRINXAT
Tabak is in Andorra het voornaamste gewas - belastingvrij sigarettenparadijs! - maar er komt ook groente op tafel, zoals trinxat, een typisch streekgerecht dat ons als onverbeterlijke prakkers bekend zal voorkomen, al lijkt het nog het meest op het Engelse bubble and squeak. Allemaal te danken aan het land van Columbus.
250 gram gesneden savooiekool
250 gram geschilde aardappels
zout
6 plakjes ontbijtspek
olijfolie
1 teen knoflook, uitgeperst
Kool en aardappel apart gaarkoken. Kool uitknijpen. Mengen met e geprakte aardappels en zout, 6 koekjes vormen.
In antiaanbakpan spek knapperig bakken in olie. Spek eruit, knoflook erin met e koekjes. Aan weerszijden bruinen, serveren met spek bovenop.
2 personen
gebied : Andorra
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
woensdag 1 juli 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten