GESTOOFDE KABELJAUWSTAART
1½ kilogram kabeljauwstaart
1 grote ui
tijm
laurierblad
peterselie
zout
peper
4 eetlepels olie
150 gram boter
SAUS
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
1 glas witte wijn
1 glas water
2 dessertlepels dragonmosterd
Leg de schoongewassen kabeljauwstaart in een diepe schaal. Snijd een flinke ui in dunne plakjes en leg deze op de vis met een blaadje laurier, een paar takjes tijm, peterselie, zout en peper. Giet er 4 eetlepels olie over en laat de vis gedurende 1½ uur marineren. Verhit de oven en haal de kabeljauwstaart uit de marinade. Doe nu de kabeljauwstaart in een met boter ingesmeerde druippan en zet deze in een voorverwarmde oven. Een half uur laten braden en dikwijls met gesmolten boter bedruipen. Maak een sausje van de bloem, boter, wijn, water en mosterd en meng hierdoor de marinade vlak voor u de saus over de vis giet om te serveren.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten