woensdag 1 juli 2020

Perdiz en Escabeche (Chili)

PERDIZ EN ESCABECHE

De gemarineerde patrijzen worden in Chili koud als voorgerecht gegeten. In plaats van patrijzen kunnen we voor dit doel ook heel goed duifjes gebruiken.

4 kleine patrijzen of duifjes
2 glazen wijn
1 kop wijnazijn
1 kop water of vleesbouillon
1 kop olijfolie
½ selderijknol
1 - 2 verse rode paprika’s
3 uien
2 teentjes knoflook
2 laurierbladeren
wat peperkorrels
wat tijm of oregano
1 mespunt rode paprikapoeder
citroenschijven
peterselie


Eerst worden de panklare patrijzen of duifjes in de olijfolie rondom aangebraden. Daarna worden ze in een vuurvaste schotel gelegd en bedekt met de in ringen gesneden uien, de in blokjes gesneden selderijknol, de fijngewreven knoflookteentjes, de ontpitte in repen gesneden paprika’s, de laurierbladeren en de peperkorrels. Giet nu de wijn, de wijnazijn en het water of de bouillon in de pan met olijfolie en breng deze aan de kook. De marinade wordt hierna in de vuurvaste schotel gegoten; het is de bedoeling dat het gevogelte helemaal door vocht bedekt wordt. Voeg nu nog wat zout, wat tijm of oregano en de rode paprikapoeder toe. Dek de schotel af en laat alles samen op een klein vuurtje gaarkoken. Wanneer dit gebeurd is neemt u de vuurvaste schotel van het vuur en laat het gevogelte niet alleen in de marinade afkoelen maar er ook noch 1 à 2 dagen in trekken.
In Chili en Peru serveert men dit gerecht versierd met citroenschijfjes en peterselie en vergezeld van de marinade.

4 personen

gebied : Chili
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De wereld a la carte : 160 Recepten uit 37 landen / Grete Willinski

Geen opmerkingen: