woensdag 1 juli 2020

Blauwe karper (Israël)

BLAUWE KARPER

1 grote karper
kruidenazijn
1 ui
gemengde viskruiden
peperkorrels
zout


Bind kop en staart van de vis tezamen, zodat hij een cirkel vormt. Doe de vis daarna in een ruime pan en voeg er net zoveel kruidenazijn aan toe tot de vis ermee bedekt is. Voeg er de gesnipperde ui, de viskruiden en enkele peperkorrels aan toe, zout naar smaak en breng het geheel aan de kook.
Héél zachtjes laten koken tot de vis zacht is maar toch stevig. Haal hem er dan uit, en spoel hem af met warm water om de azijnsmaak te verminderen. Leg de vis op een voorverwarmde schotel en serveer hem met mieriksaus. (Een saus van bruine boter met kappertjes en peterselie.)

4 personen

gebied : Israël
gerechtsoort : visgerecht

bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson

Geen opmerkingen: