KARPER MET ZURE ROOM
1 karper
4 nieuwe aardappelen
zout
peper
70 gram boter
1 kopje zure room
30 gram paneermeel
Was de vis goed, snijd de kop eraf, droog de vis met een schone doek. Schil de aardappeltjes en snijd ze in dunne schijfjes. Maak dan een bedje van de dunne schijfjes onder in een pan. Strooi er zout en peper over en leg de helft van de boter en e helft van de zure room erop en daar boven op de vis met de rest van de room. Laat nu de vis in een matig warme oven 20 minuten bakken. Bedek met een laagje paneermeel met daarop de rest van de boter in kleine klontjes en laat het geheel nog 10 minuten in de oven staan, voordat u het gerecht serveert.
4 personen
gebied : Israël
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Israëlische keuken / Toussie Salomonson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten