BIGILLA (TUINBONENDIP)
De Maltese tegenhanger van de Egyptische Bassara, daar gemaakt van gedroogde bruine tuinbonen, hier van groene. Wordt gegeten met een stukje knapperig brood.
500 gram gedopte tuinbonen (diepvries)
2 tenen knoflook
platte peterselie
2 eetlepels kappertjes
1 rood pepertje
4 - 6 eetlepels olijfolie
peper
zout
verse munt
500 Gram gedopte tuinbonen 20 minuten koken. Laten uitlekken. Met een staafmixer een puree draaien met 2 gepelde tenen knoflook, wat platte peterselie, 1 eetlepel kappers, ½ rood pepertje zonder zaadjes, 4 - 6 eetlepels olijfolie, peper, zout, plus zoveel kookvocht als nodig is. In een schaaltje scheppen. Garneren met verse munt, de rest van het pepertje in stukjes en kappers.
4 personen
gebied : Malta
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor
woensdag 3 juni 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten