woensdag 3 juni 2020

Bigilla (Malta)

BIGILLA (TUINBONENDIP)

De Maltese tegenhanger van de Egyptische Bassara, daar gemaakt van gedroogde bruine tuinbonen, hier van groene. Wordt gegeten met een stukje knapperig brood.

500 gram gedopte tuinbonen (diepvries)
2 tenen knoflook
platte peterselie
2 eetlepels kappertjes
1 rood pepertje
4 - 6 eetlepels olijfolie
peper
zout
verse munt


500 Gram gedopte tuinbonen 20 minuten koken. Laten uitlekken. Met een staafmixer een puree draaien met 2 gepelde tenen knoflook, wat platte peterselie, 1 eetlepel kappers, ½ rood pepertje zonder zaadjes, 4 - 6 eetlepels olijfolie, peper, zout, plus zoveel kookvocht als nodig is. In een schaaltje scheppen. Garneren met verse munt, de rest van het pepertje in stukjes en kappers.

4 personen

gebied : Malta
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Aan tafel! : Bijzondere Europese streekgerechten / Janny de Moor

Geen opmerkingen: